7 listopada 2023r. w Kresowej Osadzie odbyła się II edycja konkursu „Kuchnia Kresowa – Kuchnia historyczna” w ramach Festiwalu Dziedzictwa Kresów 2023r. Naszą szkołę reprezentował zespół w składzie: Marta Brzyska, Oliwia Petranik, Wiktoria Żuk z klasy II TŻ pod opieką pani Agaty Dudzińskiej.
Uczennice przygotowały: bigosek z pstrąga podawany z kawiorem jabłkowym i sosem holenderskim, kopytka dyniowe z masłem i orzechami włoskimi, wstążki cukinii oraz karmelizowane marchewki z rozmarynem i oliwą jarmużowo – szałwiową oraz pudrem z obierek z marchewki. Zespół poddał się ocenie znakomitemu jury. W skład jury wchodzili chefowie z Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie w osobach Macieja Nowickiego oraz Norberta Sokołowskiego. Uczennice naszej szkoły zajęły w tym konkursie II miejsce.
Serdecznie gratulujemy! Życzymy dalszych sukcesów.