BEZPŁATNE KURSY ZAWODOWE (KKZ) DAJĄCE KWALIFIKACJE Z BRANŻY GASTRONOMICZNEJ.
TRWA NABÓR!!! ROZPOCZĘCIE ZAJĘĆ PO ZEBRANIU GRUPY!!!
ZDOBĄDŹ KWALIFIKACJE POSZUKIWANE NA LOKALNYM, KRAJOWYM I EUROPEJSKIM RYNKU PRACY!!!
Kucharz /HGT.02./ Technik żywienia i usług gastronomicznych /HGT.02. i HGT.12./
KKZ – kwalifikacja HGT.02. | KKZ – kwalifikacja HGT.12. |
Nazwa kwalifikacji: Przygotowanie i wydawanie dań w zawodzie: Kucharz |
Nazwa kwalifikacji: Organizacja żywienia i usług gastronomicznych w zawodzie: Technik żywienia i usług gastronomicznych |
Czas trwania: 4 semestry | Czas trwania: 2 semestry |
Zadania zawodowe:
|
Zadania zawodowe:
|
Co daje ukończenie kursu wraz ze zdanym egzaminem?
|
Co daje ukończenie kursu wraz ze zdanym egzaminem?
|
Co daje posiadanie kwalifikacji HGT.02. i HGT.12.?
Posiadając kwalifikację HGT.02. można znaleźć zatrudnienia na stanowisku kucharza/pomocnika kucharza w:
– przedsiębiorstwach prowadzących działalność usługowo – gastronomiczną: restauracjach, barach, bufetach, kawiarniach czy firmach cateringowych;
– placówkach żywienia zbiorowego: hotelach, sanatoriach, szpitalach, szkołach itp.,
Osoby, które dodatkowo zdobędą kwalifikację HGT.12. mogą pracować:
– w komórkach zaopatrzeniowych, rozliczeniowych i kontrolnych przedsiębiorstw gastronomicznych;
– jako kierownicy/menagerowie w barach, restauracjach, kawiarniach, firmach cateringowych i innych firmach branży gastronomicznej.
Obie kwalifikacje dają również możliwość założenia i prowadzenia własnej firmy.