Jak na tłusty czwartek przystało w naszej szkole nie mogło zabraknąć pączków. W dniu 10.02.2021 roku odbył się konkurs gastronomiczny na najsmaczniejszy pączek tłustoczwartkowy, który cieszył się ogromnym zainteresowaniem. Do rywalizacji przystąpiły dwuosobowe drużyny z klas I-III Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych oraz z Branżowej Szkoły I stopnia w zawodzie kucharz.
Każdy wypiek miał w sobie coś wyjątkowego. Poziom konkursu był bardzo wyrównany, ale komisji udało się wyłonić zwycięzców. Przyznano następujące miejsca:
I miejsce – Wiktoria Jaremko i Mariola Piwudzka kl. IIgTŻ
II miejsce – Hubert Strojny i Ksawery Bliziński kl. IIpBSk
III miejsce – Sylwia Ciepła kl. IIpTŻ
Wyróżnienia otrzymali:
Sabina Czarna i Wiktoria Malach kl. IIIBSk, Marzena Chamiga i Wiktoria Krasoń kl. ITŻ oraz Kinga Kowalska i Katarzyna Gacek kl. IIITŻ.
Dziękujemy za udział wszystkim uczestnikom. Zwycięzcom gratulujemy !!!