W listopadzie w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Oleszycach odbędzie się I Ogólnopolski Konkurs Gastronomiczny „SLOW FOOD 2021”. Celem konkursu jest kultywowanie i pogłębianie wiedzy gastronomicznej, propagowanie regionalnych tradycji kulinarnych, propagowanie żywności ekologicznej, zdrowego odżywiania i idei Slow Food, doskonalenie umiejętności kulinarnych, rozbudzanie inicjatywy, pomysłowości i kreatywności uczniów szkół gastronomicznych, podnoszenie poziomu kształcenia zawodowego, ocena umiejętności zawodowych, rozwijanie zawodowych zainteresowań uczniów, wyrabianie poczucia estetyki kulinarnej, nawiązywanie współpracy między szkołami i firmami związanymi z gastronomią, integracja szkół kształcących w zawodach gastronomicznych, odkrywanie i promowanie utalentowanych uczniów, budowanie oraz rozwijanie postaw proekologicznych.
Termin zgłoszenia: do 15.11.2021 r.
Termin konkursu: 30 listopada 2021 r. godzina 09:00.
Dla Laureatów Konkursu przewidziane są atrakcyjne nagrody.
Zapraszamy do udziału w Konkursie.
Plakat