Warsztaty – zakres żywienia zwierząt gospodarskich

Warsztaty – zakres żywienia zwierząt gospodarskich

W dniu 13 października 2022 r. uczniowie klasy I Technikum w zawodzie technik weterynarii uczestniczyli  w warsztatach prezentujących  zakres żywienia zwierząt gospodarskich i utrzymanie warunków bioasekuracji oraz nadzór weterynaryjny pod względem chorób związanych z hodowlą. Goście zaproszeni pan Jacek Kapica oraz dr wet. Waldemar Szczurek  prowadzą firmę o nazwie Peritum i nadzorują fermy trzody chlewnej, bydła w Polsce, współpracują z hodowcami, rozwiązując różne problemy związane z produkcją. Peritum to firma, która powstała z inicjatywy osób z 25 letnim doświadczeniem w zakresie żywienia zwierząt, organizacji produkcji oraz utrzymania zdrowia poprzez kontrolę chorób. Bogate doświadczenie z zakresu żywienia zwierząt sprawia, że Peritum może elastycznie konfigurować rozwiązania paszowo-premiksowe, dopasowując je do potrzeb zwierząt. Dopracowana receptura daje szybkie tempo przyrostów i chroni zdrowie zwierząt pomagając im bronić się przed chorobami. Umiejętności, które posiadają pomagają w uzyskaniu najlepszych wyników produkcyjnych i finansowych. Współpracując z hodowcami trzody chlewnej, oferujemy wiedzę oraz autorskie produkty pomagające pokonać bieżące problemy i zapewniające stabilną produkcję o wysokich parametrach. Pasja firmy jest tworzenie, dając zwierzętom to co dla nich najlepsze. Poszukiwanie unikalnych surowców, naturalnych substancji aktywnych biologicznie, wyjątkowych dodatków, stosowane w produktach Peritum stanowią o ich niepowtarzalności i skuteczności.

Peritum rozwiązuje problemy żywieniowe, zdrowotne, produkcyjno- organizacyjne i wszystkie inne z jakimi borykają się hodowcy.